Title Image

Vyöhyketerapia & Baby Balance® – vauvahieronta

Vyöhyketerapia on ihmisläheinen kokonaisvaltainen kehon tunnemuistia, kokemuksia ja tämän hetken tilannetta kunnioittava hoitomuoto. Hoito tukee ihmisen itsetuntemusta, itseymmärrystä, jatkuvaa kehitystä ja aidon identiteetin löytämistä.

Vyöhyketerapiahoidoissa käytän apuna tunneprosessointia ja tunteiden dynamiikkaa (TUDY®), josta Antti Pietiäinen on julkaissut kirjan Tunne-Antitunne-Perimä.

Vyöhyketerapia sopii kehon akuutteihin fyysisiin oireisiin ja sairauksiin, lihasjumeihin, särkytiloihin, stressiin. Tunnevyöhyketerapia puolestaan mahdollistaa tunnetraumojen käsittelyä pitkäkestoisen kehotunneterapian keinoin. Silloin elämänkaareen liittyvä keskustelu on olennainen osa hoitoa.

Hoidon aikana aktivoidaan kehon omia paranemisprosesseja avaamalla kehon tukoksia lempeällä vyöhykeratahieronnalla ja kaksipistepainannalla. Apuna voidaan käyttää magneetteja ja metallikuulia. Keskustelu on osa hoitoa, mutta tärkeintä on antaa kehon rentoutua ja tasapainottua.

Hoito sopii vauvoille, lapsille, nuorille, aikuisille, ikäihmisille iästä riippumatta. Erityisesti vyöhyketerapiaa tunnetaan vauvan koliikin helpottajana sekä loppuraskaudessa synnytykseen valmistavana hoitona.

Vauvahieronnassa hyödynnän vyöhyketerapian ja Baby Balance® – vauvahieronnan tekniikkoja auttaakseen vauvaa saamaan parasta hoitotulosta huomioiden vauvan ja perheen kokonaisvaltaista tilannetta.

Vauvan vyöhyketerapia / Baby Balance® – vauvahieronta, alle vuoden ikäisille 60 €/1 h

Lempeä koko kehon hieronta vauvalle. Auttaa esim. koliikkiin, refluksiin, vatsavaivoihin, unihaasteisiin, itkuisuuteen, lihasjumeihin. Keskustelun aikana kuuntelen synnytyskokemuksenne. Hoitoon voi yhdistää imetysneuvontaa, ohjeistusta vauvan käsittelyyn liittyvistä asioista esim. vauvan kantamiseen.

Parhaan hoitotuloksen saamiseksi suositellaan 3-5 sarjaa 2-7 päivän välein. Onnistuu kotikäyntinäkin (15 € lisämaksu).

Raskausajan vyöhyketerapia, raskausviikolta 12 alkaen 80 €/1 h 30 min

Hoito sopii ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen, mikäli vyöhyketerapia on uusi hoitomuoto sinulle. Helpottaa raskausajan vaivoja, tukee optimaalista hormonitoimintaa, lievittää synnytyspelkoa sekä kehon kipuja ja jännityksiä. Hoidon yhteydessä halutessasi opastan sinua raskausajan hyvinvointia ylläpitävien ja synnytykseen valmentavien harjoitusten ja teemojen pariin.

Synnytykseen valmistava hoito 85 €/1 h 45min

Hoito rentouttaa kehoa, edistää kehon omaa hormonitoimintaa, vaikuttaa positiivisesti synnytyksen edistymiseen ja kivunlievitykseen. Tarvittaessa hoidon yhteydessä tarjoan Spinning babies -liikkeitä ja ohjeistan hengitysharjoituksiin. Raskausviikon 37 jälkeen.
Hoitoa suositellaan viikon välein kunnes vauva syntyy. Rv 39 jälkeen hoitoa voi tehdä 2-3 vuorokauden välein.

Äiti & vauva -vyöhyketerapiahoito 120 €/2 h

Koko kehon hoito äidille ja vauvalle. Sopii heti synnytyksen jälkeen lempeäksi kehohoidoksi synnytyskokemusten integrointiin ja sopeutumiseen uuteen elämäntilanteeseen. Hoito tapahtuu vauvan ehdoilla ja onnistuu monessa asennossa, myös kotikäyntinä (lisämaksu 7 €).

Hoito voi asiakkaan pyynnöstä sisältää imetysneuvontaa.

Synnytyksen jälkeistä palautumista ja imetystä tukeva hoito 80 €/1 h 30 min

Lempeä koko kehon hieronta tukee palautumista raskausajasta ja synnytyksestä sekä fyysisesti että henkisesti. Hoito tukee kehon hormonitoiminnan tasapainotusta, tuo vapautusta niska- ja hartia-alueen jumeihin, tukee imetystä. Vauvaa voi halutessaan ottaa mukaan.

Lasten vyöhyketerapia 1-7 -vuotiaille 50 €/45 min

Taaperot ja pienet lapset nauttivat hoidon rentouttavasta vaikutuksesta. Sopii mm. kehitysvaiheisiin, kasvukipuihin, hampaiden tuloon, univaikeuksiin, levottomuuteen, pelkoihin, tulehduskierteisiin. Hoito vahvistaa immuunipuolustusta. Hoidon aikana aikuinen yleensä pysyy lähellä.

Nuorten vyöhyketerapia 8-16 -vuotiaille 60 €/1 h

Hoito tukee nuorta erilaisissa fyysisissä ja psyykkisissä haasteissa, antaa mahdollisuuden rentoutua ja vahvistaa yhteyttä omaan itseensä.

Sopii mm. unettomuuteen, päänsärkyihin, vuoteenkasteluun, masentuneisuuteen, ihon oireiluun, pelkoihin, suurien tapahtumien käsittelyyn, kuukautiskiertoon liittyviin ja tunne-elämään liittyviin haasteisiin.

Suosittelen ainakin 2 hoitoa noin 2-3 viikon välein.

Aikuisten vyöhyketerapia 80 €/1 h 30 min

Rentoutushoitona tai akuutteihin kipuihin ja haasteisiin. Hoito tukee kehon omaa immuunipuolustusta, rentouttaa, edistää nestekiertoa, hoitaa ruuansulatusjärjestelmää, vapauttaa lihasjumeja. Sisältää haastattelun ja lempeää kehon hoitoa pääasiallisesti niskan ja pään alueelta, käsistä ja jaloista. Akuuteissa tilanteissa hoitoväli 1-2 viikkoa.

Tunnevyöhyketerapia 85 €/1 h 45 min

Vyöhyketerapeuttisen kehollisen hoidon lisäksi otamme huomioon tunteita ja tämän hetken elämänkaareen jakson. Avaamalla kehon tunnemuistia mahdollistuu traumaattisten kokemusten purkaminen, muodostuu tietoisuus tapahtuneesta, kasvu ja itseymmärrys vahvistuvat.

Sopii kaikenikäisille, yksittäisenä hoitokertana tai pidempänä terapiana. Silloin hoitoväli on 3-5 viikkoa.

Varaa aika palveluihini