SINTA sanaan sisältyy minulle tärkeitä arvoja: ehdoton rakkaus ja ihmisen hyväksyminen juuri sellaisenaan.
SINTA tulee olemaan yritykseni nimi ja haluaisin kertoa SINTAN synnystä. Muistan lukeneeni kätilö Robin Limin kirjoituksia, joista mieleeni painui Robinin sanoma synnytyskokemusten suuresta vaikutuksesta ihmiskuntaan: se vaikuttaa ihmisen kykyyn rakastaa ja tuoda rauhaa maailmaan.
Saman ilmiön kääntöpuolena traumaattiset synnytyskokemukset voivat aiheuttaa ahdistusta ja jopa sotaa. Työssäni odottajien ja synnyttäjien kanssa yhä pohdin näitä asioita
Vuonna 2016 Robin Lim vieraili Suomessa, ja minulla oli mahdollisuus päästä kosketuksiin hänen viisauteensa ja rakkauteen Loving the Mother -retriitin aikana. Tuntui siltä, että olisin tavannut ÄITINI. Tunne on edelleen elävässä muistissani, ihmettelen sitä edelleen.
Sain Robinilta omistuskirjoituksen retriitin aikana ostamaani kirjaansa Eat Pray Doula, ja Robin kertoi, että sana SINTA balin kielellä tarkoittaa RAKKAUTTA. Lähdin tutkimaan SINTAN etymologiaa eri kielillä. SINTA tarkoittaa muun muassa rakkautta, syvää rakkautta, rakastettua ihmistä, hunajaa ja jopa raskautta ja tuntemista.
Hindulaisen eepoksen sankaritar Sinta (Sita) rakastuu prinssi Ramaan. Tarina kertoo rakkaudesta uskollisuudesta ja antaumuksesta rakastetulleen.
SINTAn palvelut tarjoavat tämän hetken tarpeisiisi ja toiveisiisi räätälöityä hoivaa, kannattelua, ehdotonta hyväksyntää ja rakkautta niin, että sinun, vauvasi ja koko perheesi saamat kokemukset kantaisivat pitkään kohti hyvää, rakkaudellista elämää.
Kiinnostukseni synnytysasioita kohtaan alkoi luontevasti omien lasteni syntymien kautta vuosina 2008 ja 2010. Synnytykseni olivat aktiivisia ja lempeitä perhesynnytyksiä Lapin keskussairaalassa. Kuopuksemme syntyi vuona 2015 suunnitellussa vesisynnytyksessä kotona.
Itse koin merkitykselliseksi saamaani tukea ja kansakulkijoiden viisautta, sisäisen ääneni kuuntelemista, kehon viestien huomaamista ja luonnollisten aistieni hyödyntämistä. Uskon kehon ja mielen yhteyden voimaan ja fysiologisen synnytyksen luonnolliseen kulkuun. Minusta on tärkeää pystyä nauttimaan vauva-arjesta ilman valintojen perustelemisen tarvetta. Vuonna 2011 kokemusteni johtivat minut polulleni synnytysammattilaiseksi eri koulutuksien ja kokemuksien kautta.
Lasten kasvaessa huomasin, miten paljon ÄIDIN rooli oli ottanut minusta vallan. Arjessa vapautunut aika teki tilaa sisäisen identiteettini etsimiselle. Olin noin kaksi vuotta käynyt tunnevyöhyketerapiassa ja tunnetaideterapiassa, josta sain eväitä itseymmärrykseen ja elämänkokemuksien käsittelyyn. Kun oivalsin kehotunneterapian merkityksen, vuonna 2019 aloitin opiskelemaan diplomitunnevyöhyketerapeutiksi Kaironin institutissa.
Syyskuussa 2020 syntyi toiminimeni SINTA, jonka kautta tarjoan tukea ja hoivaa perhettä tavoitteleville, lasta odottaville, synnyttäville sekä vanhemmille.
Tärkeäksi koen myös työelämäkokemukseni esimerkiksi Rovaniemen kaupungin Varhaisen Avoimen Yhteistyön (VÄY) verkostokoordinaattorina, projektisuunnittelijana Rovaniemen ammattikorkeakoulussa (aiheena potilasturvallisuus), Lapin yliopistolla projektikoordinaattorina sekä matkailualalla oppaana ja hotellin vastaanoton virkailijana.
Tarjoan myös:
”Olit kuin henkinen kokenut kätilö, johon Emmi uskalsi luottaa ja se helpotti myös minun roolia. Olit luonnollisen tuntuinen osa synnytysporukkaa! ” Eemil, toisen lapsen synnytyksen jälkeen 2019